Van theïsme naar christendom

Redelijke argumenten voor de christelijke God

13 februari 2025, 19.30-21.30 uur – met Emanuel Rutten

Tijdens het event ‘Bestaat God?’ op 17 april 2024 betoogde filosoof dr.ir. Emanuel Rutten dat er goede rationele argumenten zijn voor het bestaan van een noodzakelijk bestaand en zelfbewust wezen dat de absolute oorsprong van de werkelijkheid is. Het is dus redelijk te geloven dat God, aldus gedefinieerd, bestaat.

Maar argumenten voor theïsme, de opvatting dat God bestaat, zijn nog geen redelijke argumenten voor de christelijke God. Op veler verzoek komt Emanuel daarom nogmaals naar Almere, nu om te betogen dat op grond van redelijke argumentatie eveneens de stap gemaakt kan worden van algemeen theïsme (‘bare theism’) naar specifiek het christendom.

In deze nieuwe lezing zal Emanuel daarom uitgaan van de conclusie waarvoor hij eerder (ook in diverse boeken en podcasts) uitvoerig heeft geargumenteerd, namelijk dat God bestaat. De redelijke argumenten die hij uitwerkt zijn vervolgens bedoeld om te laten zien dat deze God in feite de God is waarvan het christendom door de eeuwen heen getuigd heeft.

Er zal volop gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en gesprek.

Toegang: gratis

Programma
19.30-20.15 uur: Dr.ir. Emanuel Rutten: Van theïsme naar christendom. Redelijke argumenten voor de christelijke God
20.15-20.30 uur: pauze
20.30-21.30 uur: Q&A

Algehele leiding: Dr. William den Boer

Leestip

G.J.E. Rutten, Overdenkingen, Uitgeverij Stad op een Berg 2017.

Deel dit bericht