Vacature Missionair jongerenwerker Almere Poort

Christelijke gemeente De Wegwijzer is een jonge dynamische kerk in Almere die (nog) niet gelovigen wil helpen een volgeling van Jezus Christus te worden en gelovigen wil helpen groeien in aanbidding, gemeenschap, discipelschap, dienstbaarheid en getuigen.

De Wegwijzer gemeenschap bestaat uit mensen uit meer dan 35 culturen en uit meer dan 15 wereldwijde denominaties. Dat maakt De Wegwijzer tot een boeiende gemeenschap met veel mogelijkheden en missionaire kansen.

De Wegwijzer werkt vanuit de belofte die God haar gegeven heeft; ‘Wees niet bevreesd, maar spreek en zwijg niet, want Ik ben met u en niemand zal de hand aan u slaan om u kwaad te doen, want Ik heb veel volk in deze stad.’ (Handelingen 18 vers 9-10).

Omdat deze belofte uitgaat van een grotere zegen bouwen wij aan een mooi en sterk team dat leiding kan geven aan deze beweging.

Missionair jongerenwerker

Almere Poort
0,4 fte.

Onze missie is om elke jongere in Almere te bereiken met de boodschap van Gods liefde en genade, zodat zij Jezus persoonlijk leren kennen en gaan groeien in: 1. een leven met Hem (aanbidding), 2. duurzame relaties met elkaar (gemeenschap), 3. het leven zoals Jezus dat bedoeld heeft (discipelschap), 4. met de gaven die God gegeven heeft (dienstbaarheid) en 5. dit te delen met anderen (getuigen). Om deze missie en droom te realiseren zoeken wij voor de wijk Almere Poort een jongerenwerker voor de doelgroep 12-18 jaar.

Almere Poort is een nieuwe wijk met 21.000 inwoners en vele culturen. De wijk kent drie middelbare scholen en vele jongeren. Slechts weinigen hebben iets met het christelijke geloof. De wijkgemeenschap van de Wegwijzer in Almere-Poort noemen we de Schaapspoort. Intern heeft de Schaapspoort maar een kleine groep van rond de 10 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Onze doelgroep is echter alle jongeren in de wijk.

Aandachtsgebieden en verantwoordelijkheden

  • School: Je organiseert en verzorgt samen met vrijwilligers en/ of stagiaires programma’s op scholen. Dit varieert van naschoolse activiteiten tot lessen of vieringen. Wekelijks ben je aanwezig op een middelbare school in de wijk. Onze droom is om in de toekomst wekelijks aanwezig te zijn op alle drie de middelbare scholen in de wijk, om in woord en daad te getuigen van Jezus.
  • Straat: Eens in de week ben je aanwezig op straat, op de playground of het schoolplein. De jongeren opzoeken waar ze zijn is één van jouw taken. We hopen dat jij op straat aan nieuwe en duurzame relaties bouwt met jongeren.
  • Schaapspoort jeugdwerk: Hiermee bedoelen we alle activiteiten waarbij we de deur openzetten en jongeren uitnodigen. De huidige activiteiten bestaan uit een Youth Alpha, de vakantie Bijbel club en af en toe een inloop. Het verlangen is een wekelijkse inloop te bieden naast de programma’s voor jongeren waar ze leren groeien in geloof. Je zult medeverantwoordelijk zijn voor de uitvoering van deze activiteiten.
  • Team Je levert een bijdrage aan het werven, sturen en enthousiasmeren van vrijwilligers en stagiaires.
  • Andere gebieden: Als jongerenwerker kun je een schakel zijn naar de ouders. Daarnaast is een goede samen- werking met andere bedieningen belangrijk. Het jongerenwerk staat niet op zich. Je zult onderdeel zijn van het team van gemeente ‘de Schaapspoort’ en deel van het strategisch jongerenwerk van ‘de Wegwijzer’.

Profiel- en karakterschets

  • Je hebt een grote liefde voor God;
  • Je hebt een bewogen hart voor jongeren en het verlangen om hen te bereiken met de boodschap van het evangelie;
  • Je staat volledig achter de visie, identiteit en werkwijze van christelijke gemeente De Wegwijzer;
  • Je toont bereidheid om te blijven leren, bent in staat feedback te ontvangen en verwerkt dit op een goede manier in het handelen;

Contractvorm: voor deze rol geldt een aanstelling voor 16 uur per week o.b.v. een jaarcontract.

Informatie? Voor vragen over de inhoud van deze functie, over De Schaapspoort of over christelijke gemeente De Wegwijzer kun je contact opnemen met de wijkpastor van Almere-Poort; m.zeldenrust@dewegwijzer-almere.nl .

Interesse in deze functie? Herken je jezelf in bovenstaande en/ of denk je dat de Heere God je hier mogelijk toe roept, stuur dan een mail met motivatie en CV aan scriba@dewegwijzer-almere.nl .

Reacties: deze kunnen ingestuurd worden tot DV. 21 november. Hierna volgen gesprekken met geselecteerde kandidaten. De aanstelling zal zijn met ingang van 1 januari 2023.

Deel dit bericht