Vrede op aarde Kerstnachtdienst 2023

Kerstnachtdienst 2023 Almere

Op 24 december 2023 bent u van harte uitgenodigd voor de Kerstnachtdienst bij De Wegwijzer in Almere! Geen gewone dienst, maar een speciale bijeenkomst voor alle inwoners van Almere. Door muziek, zang en creativiteit proberen we een programma samen te stellen wat de boodschap van Kerst dicht bij de inwoners van Almere brengt. Het thema voor dit jaar is; ‘Vrede op aarde’. In dit thema sluiten we aan bij het verlangen van mensen naar een vredig thuis. We hoeven niet uit te leggen dat deze wereld een brandhaard is van conflicten. Tussen volken en in relaties. De vrede is ver te zoeken. Maar hoe zit dat in ons eigen hart? Het kind van Bethlehem kwam om vrede te brengen. Tussen God en mensen en mensen onderling. 

De EO heeft het programma; Familiediner. Het principe is dat aan tafel conflicten worden opgelost en mensen weer in harmonie een vredig thuis vinden. Wij geloven dat door het Kind van Bethlehem het conflict tussen God en mensen wordt opgelost en mensen in een nieuwe relatie met elkaar gaan leven. Een relatie van vrede, liefde en waardigheid. Sjaloom! Zo wordt Gods nieuwe Koninkrijk op aarde zichtbaar! Die vrede van kerst wensen we elkaar toe!

In het programma zetten we letterlijk een (kerst) dinertafel neer. Verschillende mensen uit verschillende culturen gaan met elkaar in gesprek over vrede. Zij vertellen over de onvrede in hun land of familie en de vrede waar zij naar uitzien. Er wordt gezongen in het Engels en Farsi, en uiteraard zullen ook de traditionele Nederlandse kerstliederen niet ontbreken. De zaal wordt sfeervol in kerststemming versierd. Buiten worden de mensen ontvangen in een sfeer van een kerstmarkt met kraampjes waar verschillende culturen zich presenteren. Er zijn twee identieke diensten. Om 19.00 uur en om 21.00 uur! Het adres is Makassarweg 80 Almere-Buiten.

Mee helpen?

Als u mee wilt helpen met de organisatie en uitvoering van deze kerstnachtdienst, bijvoorbeeld in de catering, opruimen, afwassen, iets lekkers maken voor de kerstmarkt en/of invulling geven aan een kraampje, versieren van de ruimten, mensen de weg wijzen en flyeren in de weken van tevoren, kun je contact opnemen met Nadine Moradyan (diensten@dewegwijzer-almere.nl). En vergeet vooral uw buren, vrienden en collega‚Äôs niet uit te nodigen. Dit event is bedoeld voor alle inwoners van Almere! We bidden om veel goede, warme contacten!

Deel dit bericht