Wie is God? Wie is Jezus?

  • Wie is Jezus volgens jou?
  • Doet God ertoe?
  • En als er een God bestaat, wat betekent dat dan voor jou?
  • Wie is Jezus en waarom is Hij naar de wereld gekomen?
  • Wat heeft hij gedaan en gezegd?
  • En hoe zit het met de Bijbel?
  • Door wie is deze geschreven en wat kan ik er vandaag de dag mee?

Zinvolle vragen


Hier staan allemaal vragen die jij misschien ook hebt. Speciaal voor mensen die meer willen weten over het Christelijk geloof hebben we deze pagina. We noemen hier kort een aantal dingen over wie God is en geven je een aantal mogelijkheden hoe je meer te weten kan komen. Wij willen je graag helpen om antwoorden te vinden op jouw vragen over God en over Jezus.

Schepper van hemel en aarde


God is de Schepper van hemel en aarde (Genesis 1:1)

God was er al voordat de wereld – met daarop de mens – er was. God is er altijd geweest. Hij schiep de zon, maan, sterren en planeten, maar ook alles wat leeft. Dus ook alle dieren, planten en mensen.

En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. (Genesis 1:27)

De mens is een schepping van God! Wij zijn meer dan een stofje in het grote heelal en belangrijker dan een nummer in het
grote systeem van deze wereld. Wij zijn gemaakt door God, de Schepper van hemel en aarde! Hij gaat onze dimensies te boven en Hij is groter dan wij. Toch wil Hij in een nauwe, intieme gemeenschap met mensen omgaan. Hij schiep de mens naar Zijn beeld.

hemel en aarde
alleen jezus

Jezus is God


Behouder, Verlosser, Zaligmaker…

De naam Jezus is een bijzondere naam. Het betekent Behouder, Zaligmaker. Hij is naar de aarde gekomen om herstel te brengen in de relatie tussen God en mens.

Ik en de Vader zijn Één. (Johannes 10:30)

In de Bijbel lees je over het leven van Jezus op aarde. Als je deze verhalen bestudeert kom je tot de conclusie: Jezus is God!

Achtergrond van de Bijbel


Ta biblia

Het woord Bijbel komt van het Griekse woord ‘Ta biblia’. Hier komt ons woord ‘bibliotheek’ vandaan. En dat is de Bijbel dan ook. ‘Davina Bibliotheca’, d.w.z. goddelijke verzameling van boeken. De Bijbel is niet één boek, maar is een bibliotheek van 66 boeken, geschreven door ongeveer 40 verschillende auteurs.

Een testament van God aan jou

De Bijbel bestaat uit twee bundels: het Oude Testament en het Nieuwe Testament. De Bijbel is een testament van God. Daarin laat God aan mensen zien en lezen wat Hij voor ons belangrijk vindt. De Bijbel is een boek van alle tijden. De Bijbel beschrijft hoe God is, hoe Hij omgaat met mensen en hoe Hij ook vandaag een relatie met hen zoekt.

bijbel bibliotheek

Er is zoveel meer te vertellen over God, Jezus en de Bijbel!


Lees zelf verder

Nuttige links

Wil je meer lezen over God, Jezus of de Bijbel? Volg dan deze links om meer te ontdekken.

Wegwijs in de Bijbel

Cursus volgen

Samen in hoofdlijnen door de bijbel heen. Voor mensen die op een eenvoudige en directe manier meer willen weten van de inhoud van de Bijbel. Iedereen is welkom!

Bezoek de Wegwijzer

Bezoeken

Van harte welkom en uitgenodigd op een locatie van de Wegwijzer in Almere! Bezoek een van de diensten en sluit je aan bij andere activiteiten. Gratis en voor iedereen toegankelijk.