God, mag ik eens vragen..?
Binnenkort start er een serie samenkomsten, waarbij we juist stil willen staan bij vragen die zoekende mensen vaak hebben. Voor meer informatie en voor de verschillende onderwerpen, klik hier.

Wie is Jezus?

Wie is Jezus volgens jou? Doet God ertoe? En als er een God bestaat, wat betekent dat dan voor ons? Wie is Jezus en waarom is Hij naar de wereld gekomen? Wat heeft hij gedaan en gezegd? En hoe zit het met de Bijbel? Door wie is deze geschreven en wat kan ik er vandaag de dag mee?

We hebben een aantal sites voor je geselecteerd die je verder helpen om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen en je de gelegenheid bieden om hierover in gesprek te gaan met anderen.

 • WaaromJezus.nl
  Wie was Jezus en wat voor betekenis heeft hij vandaag nog voor mij? Ontdek het waarom en meld je aan voor WaaromJezus?

  In deze online cursus ontdek je meer over wie Jezus was. Maar ook welke betekenis hij vandaag de dag nog steeds heeft voor de wereld. En voor jou persoonlijk.

  www.waaromjezus.nl
  waarom-jezus

 • IkzoekGod.nl
  Wil je meer ontdekken over Gods liefde voor mensen en waarom hij van ons houdt?

  Lees dan de verhalen van mensen die in hun zoektocht naar de zin van het leven God gevonden hebben. Ook kun je in contact komen met én van de e-coaches die je graag verder helpen in je ontdekkingsreis.

  www.ikzoekgod.nl
  ik-zoek-god

 • Startersbijbel.nl
  Wist je dat je zelf de Bijbel kan lezen en begrijpen?

  Hoe je (weer) onbevangen de Bijbel kunt gaan lezen kun je ontdekken in de online cursus “Bijbellezen voor starters”. In deze cursus word je stap voor stap op weg geholpen om zelf de Bijbel te lezen, te begrijpen en toe te passen.

  www.startersbijbel.nl

  starters-bijbel

 • WaaromKerst.nl
  Waar komt dat feest van cadeautjes en mooi gedekte tafels vandaan? Wat is de oorspronkelijke reden dat we het aan het eind van de donkere decembermaand eens extra gezellig maken? Waarom lijken we juist dan met elkaar de mond vol te hebben van “vrede op aarde”?

  Ontdek de achtergrond en betekenis van het Kerstfeest!

  www.waaromkerst.nl
  waarom-kerst

Ik ben geen christen

Ik ben geen christen. Omdat ik niet gelovig ben opgegroeid. Of omdat ik niet weet wat er in de Bijbel staat. Het kan zomaar zijn dat je heel veel vragen hebt aan God en dat je niet weet wat je met het christelijke geloof aan moet. Misschien ben jij wel een christen maar ken je niemand in je omgeving met wie je hierover kan praten en dit samen kan delen? Wellicht dat onderstaande je verder kan helpen in je zoektocht naar Jezus.

 • Cursus Wegwijs in de Bijbel
  De cursus ‘Wegwijs in de Bijbel’ bied je een unieke kans om kennis te maken met het best verkochte boek aller tijden.
  wegwijs-in-de-bijbel
 • Kerngroepen
  Wil je graag in een kleine groep verder praten over het christelijke geloof? Of wil je meer weten over de liefde van God? Kijk dan naar een kerngroep bij je in de buurt.

 • YouVersion
  Hebt je ooit de Bijbel al eens willen lezen of ben je geïnteresseerd in de diepere betekenis van dit boek? Via deze link kun je de Bijbel bekijken en downloaden.
  youversion-bijbel
 • Internationaal: Jesus.net
  Ben je nieuwsgierig naar God, betekenis van het leven of zoek je antwoorden op levensvragen? Jesus.net biedt je plekken op het internet waar je meer kan ontdekken over o.a. God, geloof, bidden, vergeving en zingeving die jou kunnen helpen in jouw persoonlijke zoektocht. In meer dan 30 talen.

  jesus-net