Belijdenis & Doop – jongerencursus

Heb jij de keus gemaakt om Jezus te volgen?
Dan is deze cursus voor jou!

Hoezo voor mij? Waar gaat deze cursus dan over?

In vier avonden ga je samen met andere jongeren uit de kerk in gesprek over belangrijke vragen. Zoals: Wie is Jezus voor jou? Waarom vindt Jezus het belangrijk dat je uitkomt voor je geloof in Hem? Wanneer ben je er klaar voor om belijdenis te doen, en (als je als kind nog niet bent gedoopt) om te worden gedoopt? Wat houdt het in om samen met andere christenen ‘kerk’ te zijn en je aan God toe te wijden? Waarom zorgen we als christenen voor elkaar en voor de wereld om ons heen? Wat zijn jouw gaven en talenten en hoe kan jij die inzetten voor God?

Oké, klinkt interessant!
Maar zit ik er meteen aan vast als ik mij aanmeld?

Nou… nee. Als je je aanmeldt voor deze cursus, krijg je eerst een gesprek met een persoonlijke coach. Samen met hem of haar besprek je je verlangens en/of ook twijfels over belijdenis doen en eventueel ook je doop. Het zou kunnen dat je dan samen ontdekt dat het beter is om eerst nog wat verder te groeien in je kennis van het geloof en/of je relatie met God. Samen maak je dan een plan hiervoor. En ook als je besluit om met de cursus te starten, heb je tijdens het hele proces alle ruimte om er verder over door te spreken met je coach. Samen met hem of haar werk je aan het opstellen van je persoonlijke getuigenis.

Een persoonlijk getuigenis… dat klinkt best gewichtig!

Dat is het ook! Maar de dag waarop je je persoonlijke getuigenis mag geven, is vooral een heel feestelijk moment, voor jouzelf, voor de gemeente, en voor God (Lukas 15:7)! Het officiële moment van je doop en/of belijdenis is op de lidmaatschapszondag. Samen met alle andere broers en zussen die lid willen worden van de gemeente – ook die van de reguliere editie – leg je dan je getuigenis af. Je ontmoet elkaar trouwens allemaal al even tijdens de vierde cursusavond.

Nou, ik ga erover nadenken…
Wat zijn de data en waar kan ik me eventueel opgeven?

Deze belijdenis & doopcursus is de jongereneditie van lidmaatschapscursus Wegwijs in de Gemeente en wordt jaarlijks tweemaal aangeboden. Doelgroep is jongeren t/m ongeveer 25 jaar. Als jij dat liever wilt, mag je trouwens ook de reguliere editie volgen. De eerstvolgende jongereneditie vindt plaats op 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en14 november 2023 (najaarseditie). De voorjaarseditie staat gepland op 23 januari, 6 februari, 5 maart, 19 maart en 2 april 2024. De lidmaatschapszondag is op ?? 2023. Aanmelden kan via jouw jongerenwerker of wijkcoördinator/-pastor, of door een e-mail te sturen aan cursus@dewegwijzer-almere.nl.

Deze cursus wordt gegeven door Lydia Bakker (06-11829059), Marco van den Boogaard (06-22083602), Thessa van den Hardenberg (06-10093914) en Mark Zeldenrust (06-29553901). Neem gerust contact op voor meer informatie!

Deel dit bericht