De Wegwijzer bij jou in de wijk

Ontdekken wie Jezus is en Hem volgen in het dagelijks leven kunnen we niet alleen. Daarom komen we doordeweeks samen in kleine groepen, in gastgezinnen verspreid over de stad. We noemen dit kerngroepen. Het doel van een kerngroep is om elkaar én God beter te leren kennen, in een veilige, liefdevolle omgeving. Het zijn open groepen en je bent er altijd welkom.

In groepen van 6-12 personen komen we onder leiding van een kerngroepleider om de week bij elkaar. Ontmoeting, Bijbelstudie en gebed zijn de belangrijkste elementen van een kerngroepbijeenkomst. Elke kerngroepavond staat een Bijbelgedeelte centraal en ontdekken we hoe we dit kunnen toepassen in ons eigen leven.

Met elkaar leren we meer over de liefde van God en hoe we daar in de praktijk van het leven vorm aan kunnen geven. In de groep leren we ook elkaar kennen, leven we met elkaar mee in moeilijke tijden en genieten we van de mooie dingen die we meemaken.

Voor wie is de kerngroep?

Er zijn kerngroepen voor volwassenen, senioren, jongeren en jongvolwassenen. Ook zijn er kerngroepen voor Spaanstaligen. Je bent van harte welkom om de kerngroepen te bezoeken, ook als je geen lid bent van onze kerk of als je de diensten nog niet bezoekt.

Wanneer is de kerngroep?

We komen iedere twee weken bij elkaar.

volwassenenwoensdagavond in de even weken
seniorenmaandagochtend in de even weken
11-14 jaarmaandagavond
15-17 jaarzondagavond
18+ jaarmaandag-/ zondagavond

Hoe kan ik deelnemen aan een kerngroep?

Neem voor meer informatie over kerngroepen, of als je een kerngroep bij je in de buurt zoekt, contact op met kerngroepen@dewegwijzer-almere.nl.

Waar kan ik naar de kerngroep?

Wegwijzerkids

Met je kinderen voor het eerst naar de kerk? Ben je op zoek naar een kerk voor kinderen? Op kinderniveau onderwijs uit de Bijbel? Met jouw kinderen kun je terecht bij onze kerk in Almere. Wij zijn ook een wegwijzer voor kids. In Wegwijzerkids geven we een visitekaartje af in De Wegwijzer. In verschillende leeftijdsgroepen leren kinderen volgelingen van de Heere Jezus te worden en de kinderen die Hem al volgen helpen we te groeien in hun relatie met Jezus Christus. In een liefdevolle omgeving geven medewerkers de Bijbelverhalen en lessen door uit de Bijbel, Gods Woord en beleven ze samen met de kinderen de steun van geloven en bidden.

Kinderen die De Wegwijzer bezoeken zijn hartelijk welkom in onze programma’s. Onze medewerkers staan klaar om ze het beste uur van de week te laten beleven.

We hebben verschillende leeftijdsgroepen in Wegwijzerkids:

 • baby en dreumes (0 - 2,5 jaar)

  alle zondagen om 10.00

 • peuters (2,5 -4 jaar)

  alle zondagen om 10.00

 • groep 1+2

  alle zondagen vanaf het kinderlied

 • groep 3+4

  alle zondagen vanaf het kinderlied

 • groep 5+6

  derde zondag van de maand kinderkerk; tweede, vierde en vijfde zondag van de maand vanaf het kinderlied

 • groep 7+8

  derde zondag van de maand kinderkerk